На Волині зростає кількість хворих на коронавірус, які потребеють госпіталізації.

Читайте також: У місті на Волині від коронавірусу померла жінка

Зазначається, що станом на сьогодні, у Волинській області налічується 1199 лікарняних ліжок та лікується 575 пацієнтів, відтак заповненість складає 48%. При цьому, у Волинській обласній інфекційній лікарні заповненість складає 62.3% (104 пацієнти), у Волинській обласній клінічній лікарні – 58.8% (104 пацієнти), а у Луцькому клінічному пологовому будинку – 6% (2 пацієнти), інформує пресслужба Луцької міської ради.

Зазначається також, що протягом останнього часу спостерігається сезонне збільшення кількості захворювань на грип та ГРВІ, з 2-го жовтня розпочався рутинний епідеміологічний нагляд за захворюваністю.

Продовжується контроль спеціалістів Держпродспоживслужби за дотриманням правил карантину суб’єктами господарювання. Протягом останнього тижня було здійснено 54 перевірки та виявлено такі порушення, як недотримання соціальної дистанції, порушення маскового режиму, відсутність засобів дезінфекції. В результаті було складено 7 протоколів.

Читайте також: Повідомили, скільки школярів на Волині хворіє на коронавірус

Посилено також заходи контролю поліції. Інспектори департаменту муніципальної варти продовжують чергування на вулицях міста та на місцях продажу сільськогосподарської продукції. Зокрема, порушення було виявлено на ярмарку на проспекті Соборності: недотримання маскового режиму, торгівля забороненими продуктами, торгівля у заборонений час.

Повідомляється, що вулицями міста курсує сьогодні 188 одиниць маршрутного транспорту, з них – 40 тролейбусів. Щодня працівники управління транспорту та зв’язку перевіряють дотримання водіями та пасажирами маскового режиму, а також інших вимог карантину.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook