До Іваничівського бюро правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся батько п’яти неповнолітніх дітей, мати яких самоусунулась від їх виховання, не цікавилась їх життям, здоров’ям та розвитком. Батько чітко усвідомив, що саме він є єдиною опорою для дітей. Зрозумівши, що сам не зможе справитись із ситуацією, звернувся за правовою допомогою у вирішенні питання позбавлення батьківських прав. Про це повідомляє координаційний центр з надання правової допомоги Волинської області.

Читайте також: Сім'я молодого волинянина, котрий потрапив у страшну аварію, потребує допомоги (фото)

Чоловік розповів, що мати дітей неодноразово залишала сім’ю на тривалий  час, ухилялась від виконання батьківських обов’язків, за що неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності. Їх сім’я перебуває під постійним соціальним супроводом, як така, що опинилась в складних життєвих обставинах. У 2019 році орган опіки та піклування вже звертався до суду з позовом про позбавлення батьківських прав. Судом доведено невиконання батьківських обов’язків, однак суд надав шанс виправити ставлення до виховання малолітніх дітей, тому відмовив в задоволенні позову, спираючись на обіцянку батьків виправити свою поведінку. Відразу ж після винесення рішення мати дітей в черговий раз зникла в невідомому напрямку, прихопивши картку, на яку надходили кошти соціальної допомоги на дітей.

Фахівчиня бюро Надія Адамович, вивчивши матеріали справи та погодивши правову позицію з клієнтом, вирішила підійти до вирішення питання в комплексі, надавши вторинну правову допомогу у справі про стягнення аліментів на дітей та розірвання шлюбу.

Паралельно з цим, заручившись підтримкою служби у справах дітей, управлінням соціального захисту населення вирішено питання про тимчасове припинення соціальних виплат, які отримувала мати дітей та витрачала на свої потреби. Припинення виплат не повернуло матір дітей до сім`ї, лише потягнуло за собою звинувачення та погрози.

Читайте також: На Волині мати звинувачує дітей та вчителів у цькуванні сина в школі (відео)

Зібравши пакет необхідних документів, юристка підготувала позовну заяву про позбавлення батьківських прав. До позовної заяви, враховуючи скрутне фінансове становище чоловіка, було подано й клопотання про звільнення від сплати судового збору, яке суд задовольнив.

Орган опіки та піклування надав висновок про доцільність позбавлення матері батьківських прав, яка ні до дітей, ні до суду так і не з’явилась. Суд врахував всі деталі справи і задовольнив позовні вимоги повністю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook