За останню добу на Волині зафіксували 101 новий випадок коронавірусної інфекції COVID-19 та три смерті від захворювання.

Читайте також: На Волині зафіксували рекордну кількість хворих на коронавірус за добу, − РНБО

Нагадаємо, нові випадки виявили: Володимир-Волинський район – 43, м.Ковель – 20, Ковельський район – 7, Камінь-Каширський район – 15, м. Луцьк – 6, Луцький район – 4, Турійський район – 2, Ківерцівський район – 1, Любомльський район – 1, Ратнівський район – 1, Старовижівський район – 1. Одужало за добу 12 осіб. Три випадки хвороби завершились летально (м.Ковель, Луцький та Маневицький райони).

Як повідомили під час брифінгу у ОДА, Волинська область не готова до наступного етапу послаблення карантинних обмежень − кількість хворих стрімко зростає. Ймовірно, карантин у області будуть посилювати, як це нещодавно зробили у деяких районах.

Велика кількість нових випадків пов’язана з тим, що дослідження біологічного матеріалу провели відразу дві лабораторії – у Волинській та Тернопільській областях.

Допомога лабораторії сусідньої області знадобилася у зв’язку з утворенням черги з біологічного матеріалу в лабораторії Волинського обласного лабораторного центру.

Підкреслено, що лабораторія Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України останнім часом не може справитися з кількістю біологічних матеріалів, які приходять на дослідження, адже ресурс лабораторії області обмежений.

В ОДА акцентували, що такі високі показники не дозволяють говорити про послаблення карантину, адже для переходу на наступний етап послаблення карантинних обмежень необхідно, аби показник інцидентності COVID-19 становив 12 на 100 тисяч осіб.

Читайте також: Волинь стала лідером за кількістю інфікованих коронавірусом за добу: де виявили нових хворих

"Область не готова до переходу на наступні етапи послаблення карантинних заходів", – повідомили в облдержадміністрації і не виключили, що з наступного тижня потрібно буде посилювати карантинні заходи не тільки локально, а й загалом по області, якщо завантаженість ліжок і далі зростатиме.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook