23 березня у Володимирі-Волинському підприємство "Аватон", яке спеціалізуєтсья на виробництві рушників, запустило пошиття захисних масок. Також маски планують шити на місцевій швейній фабриці.

Читайте також: Через "Ягодин" намагалися вивезти майже 40 тисяч медичних халатів

Як повідомив власник підприємтсва "Аватон" Анатолій Ревін, маски, які пропонують, пошиті з білої махрової тканини з зав’язкою-резинкою. Маска має дві складки, щільно прилягає до обличчя, завдяки зав’язці можна підтягувати, як буде зручно, пише Буг.

Виріб багаторазового використання. Після кожного разу його слід попрати і випрасувати.

Вартуватиме маска 8-10 гривень.

Читайте також: В Україні зафіксували 26 випадків COVID-19 за добу

Як відзнавчив Ревін, маски можна буде придбати від 24-го березня безпосередньо на виробництві, а згодом можливо, вдасться збувати і в інших місцях, якщо буде сприяння.

За добу підприємство планує виготовляти до тисячі виробів.

23 березня під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо запобігання коронавірусу у Володимирі-Волинському відзначили, що пошиття масок також повинна запровадити місцева швейна фабрика.

Нагадаємо, раніше в ефірі іспанського телеканалу показали розвантаження респіраторів виробництва української компанії BUK.

А 13 березня поліція Києва затримала групу осіб, які вчинили озброєний напад на підприємців, внаслідок чого заволоділи медичними масками у кількості 100 тисяч штук. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook