На Волині відзначили День бійця територіальної оборони. Цьогоріч, 6-го жовтня, цей день святкують удруге, і на військовому полігоні поблизу Володимира-Волинського провели Стрілецький день. Окрім змагання, для солдатів територіальної оборони, були проведені різні інструктажі.

Читайте також: В Україні розпочався призов до армії

Про це повідомляєї Буг. 

"Необхідно територіальну оборону, не просто розвивати, а робити потужною і міцною. Нас переконували, що це неправильно, має бути таємно, цього не можна робити публічно. А з іншої сторони – чому ні? Чому наш ворог не повинен бачити, що народ готовий захищати свою країну? Чому наш ворог не повинен розуміти, що коли він досягне раптово іншої точки території України, чим лінія зіткнення на сьогодні, він не буде тут легко жити!" – сказав голова Волинської ОДА Олександр Савченко під час вітального слова. 

З його слів, загалом на Волині має бути близько 6 тисяч бійців територіальної оборони. Савченко додав, що основними завданнями загонів територіальної оборони є охорона об’єктів, які забезпечують життєдіяльність України і населених пунктів, боротьба з диверсійними групами, охорона громадського порядку під час загрози вторгнення та допомога прикордонним військам в охороні кордону.

Привітав бійців територіальної області у Волинській області заступник голови Волинської облради Роман Карпюк.

"Бажаю здоров’я бійцям територіальної громади. Передаю вітання від усіх депутатів Волинської обласної ради, від голови облради Ігоря Палиці. Більшість з вас вже побувала в зоні АТО, захищали незалежність України. Я вам дякую за вашу службу. Бажаю успіху і мирного неба", – привітав Роман Карпюк. 

Читайте також: В Україні відбуваються масштабні військові навчання (відео)

Зі словами привітання та настановами виступили також: офіцер першого батальону територіальної оборони "Волинь", капітан Олексій Шумик та командир сотої бригади, підполковник Олександр Кучер.

"З метою централізації зусиль територіальної оборони в червні цього року на теренах області створена бригада територіальної оборони. Основними завданнями бригади територіальної оборони є: охорона і захист державного кордону, забезпечення надійного функціонування органів державної лади, державного управління, боротьба з розвідувально-диверсійними силами противника та незаконно утвореними військовими формуваннями, забезпечення правового режими військового стану. Всім нам треба усвідомлювати, що братися за зброю тоді коли прийде ворог, тоді уже буде пізно! Нам до цього готуватися необхідно заздалегідь. Для тих ,хто не бажає стояти осторонь, запрошуємо укласти контракти на військову службу в резерві у складі підрозділів бригади територіальної оборони", – виступив Кучер.

Після офіційної частини відкриття, бійці територіальної оборони пішли на позиції, де виконували завдання із стрільби з різнокаліберної зброї, надання медичної допомоги та складання і розбирання зброї.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter