08 травня 2019 року о 07год. 58 хв. у ЦОД поступило звернення щодо серцевого нападу у чоловіка, що знаходився у вагоні дизель-поїзда на залізничному вокзалі м. Ківерці, інформує Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: Пожежа на Соборності в Луцьку: вогнеборці врятували 66-річного чоловіка

За щасливим збігом обставин, у вагоні, разом з хворим їхали на навчання студенти Ківерцівського медколеджу – учасники та призери серед студентських команд ІІІ Волинського чемпіонату бригад екстреної медичної допомоги "Волинські медичні ралі 2018".

Студенти оцінили стан хворого, як стан клінічної смерті, та розпочали проводити базову серцево-легеневу реанімацію (непрямий масаж серця).

Читайте також: "Спочивай з миром, солдате!": помер боєць волинської бригади

О 08 год. 04 хв. на місце прибула бригада Ківерцівського відділення екстреної медичної допомоги та продовжила проводити розширені реанімаційні заходи у вагоні дизель-поїзда.

О 08 год. 24 хв., після проведення другої дефібриляції при фібриляції шлуночків, відновився серцевий ритм та самостійне дихання!!!

Хворий був транспортований з моніторуванням життєво-важливих функцій в Ківерцівську ЦРЛ.

На сьогоднішній день, хворий перебуває у реанімаційному відділенні Волинської обласної клінічної лікарні в стабільно-важкому стані, прийшов до свідомості.

"Кожен може опинитися в ситуації, де наступна хвилина є на вагу життя людини. Невідомо в якій ролі опиниться ця людина: в ролі свідка чи потерпілого. Щоб збільшити шанси на порятунок життя, ВАЖЛИВО знати та вміти вчасно провести базові реанімаційні заходи", – йдеться у дописі на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook