У дошкільному навчальному закладі "Пізнайко" смт Локачі  виникло групове захворювання  гострою кишковою інфекцією серед вихованців закладу.

Читайте також: На Волині все більше школярів хворіють на коронавірус, класи відправляються на самоізоляцію

За медичною допомогою з проявами гострих кишкових інфекцій звернулось  6 дітей віком від  3-х до 5 років,  захворювання зареєстровано у  двох групах закладу:  5 випадків в старшій групі, 1 дитина – в молодшій групі.  Діти лікуються амбулаторно,  перебіг захворювання в легкій формі, інформує Волинський лабораторний центр.

В осередку проведено епідеміологічне обстеження. Під час обстеження  для лабораторного дослідження  відібрано матеріал від  працівників  дошкільного закладу.  Забрано  для  бактеріологічного дослідження  харчові продукти, змиви,  проби питної води. За результатами  лабораторних досліджень  виявлено умовно патогенну флору у  трьох  дітей  та ідентичну – з довкілля.

Читайте також: На Волині жінка захворіла на вірусний енцефаліт через укус кліща

В закладі проведена заключна  дезінфекція.

За контактними встановлено медичний нагляд.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації,  Горохівським міжрайонним відділом обласного лабораторного центру  проводиться  комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації епідускладнення. 

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook