Згідно з оперативною інформацією Волинської ОДА станом на 6 червня 2020 року у медичних закладах області знаходиться на лікуванні 211 пацієнтів, які хворі на COVID-19. Зокрема, у Ратнівській центральній районній лікарні хворими коронавірусом зайняті усі ліжка, підготовлені для інфікованих.

Читайте також: Повідомили, скільки медиків та дітей в Україні захворіли на COVID-19

Загалом у медичних закладах Волинської області підготовлено для хворих на COVID-19 723 лікарняних ліжка, з яких зайнято 211, що складає 29.2%. Для порівняння, 2 червня у медичних закладах області знаходилося на лікуванні 173 пацієнти.

У Волинській обласній інфекційній лікарні з наявних 180 ліжок, зайнято 65, що складає 36,1%, у Волинській обласній клінічній лікарі з 177 ліжок пацієнтами зайнято 23 (13%).

У Ковельській центральній районній лікарні для лікування хворих на коронавірус підготували 54 ліжкомісця, з яких станом на сьогодні зайнято 46, що складає 85,2%.

У Любомльському територіальному медичному об’єднанні на лікуванні перебуває 5 хворих. З наявних 20 ліжок зайнято 25%. 

У Ківерцівському районному ТМО було підготовлено 15 ліжкомісць, з яких, станом на сьогодні, зайнято 6, що становить 40%.

У Нововолинській центральній міській лікарні з наявних 55 ліжок, пацієнтами зайнято 21, що становить 38,2%.

Читайте також: На Волині за добу зафіксували 29 нових випадків коронавірусу та дві смерті: ситуація у районах області

У Володимир-Волинському територіальному медичному обєднанні лікується 19 осіб, тобто з підготовлених 65 ліжок зайнято 29,2%.

У Ратнівській центральній районній лікарні для хворих коронавірусом було заплановано 23 ліжка, де станом на сьогодні зайняті усі ліжкомісця хворими.

Рожищенська центральна районна лікарня у змозі прийняти 15 інфікованих осіб, де сьогодні лікується 3 людини (20%).

В інших мездакладах, які готові приймати хворих на COVID-19, інфікованих пацієнтів немає. Загалом у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об'єднанні підготували 30 ліжок, а у Луцькому клінічному пологовому будинку – 30. Також у Горохівській лікарні облаштовано для хворих коронавірусом осіб 39 ліжок, у Луцькій центральній районній лікарні – 20.

Читайте також: На Волині за добу зафіксували 29 нових випадків коронавірусу та дві смерті: ситуація у районах області

Зазначимо, що на Волині станом на 6 червня зареєстровано 29 нових випадки захворювання на COVID-19: Володимир-Волинський район – 9, м. Луцьк – 5, Маневицький район – 3, м.Ковель – 2, Ковельський район – 2, Турійський район – 2, Камінь- Каширський район – 2, по одному випадку зареєстровано в м.Нововолинську, Іваничівському, Луцькому, Ківерцівському районах. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Одужало 3 особи. Два випадки хвороби завершились летально (м.Ковель та Ковельський район).

Загалом станом на 10.00 год. 6 червня в області зареєстровано 1037 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook