У Володимирі-Волинському проведені закупівлі засобів індивідуального захисту.

Читайте також: З Китаю евакуюють ще двох українців за допомогою "Австрійських авіаліній"

Так, у школах, лікарнях, ЦНАП міста, адміністративних будівлях міської ради встановлюють антисептики для рук та диспансери (дозатори).

Відповідні закупівлі провели в межах протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом. Про це інформують на сайті Володимира-Волинського.

На придбання дезинфікуючих стійок з резервного фонду міста виділили 274 тисячі гривень. Антисептики для рук встановлюють у місцях масового перебування людей.

Нагадаємо, що 28 лютого лютого у міській раді відбулося засідання комісії ТЕБ і НС, на якому обговорили ситуацію з поширенням коронавірусу. Також у Володимирі-Волинському була створена Тимчасова протиепідемічна комісія, яка здійснює координацію роботи відповідних органів міської ради та комунальних підприємств щодо забезпечення своєчасності виконання превентивних заходів.

Читайте також: Закінчення обсервації: Зеленський зустрівся з евакуйованими у "Нових Санжарах" та закликав не їхати з країни

"Як зазначалося, заклади охорони здоров’я готові приймати та лікувати пацієнтів із COVID-19. Проводиться також перевірка обладнання ізоляторів в школах та закладах дошкільної освіти міста, забезпечення залучених до надання допомоги осіб засобами індивідуального захисту, а лабораторій – витратними матеріалами. Інформуємо перевізників міста та суб’єктів господарювання, що проводять діяльність в місцях масового скупчення людей, про заходи з посилення режиму дезінфекції. У Володимирі-Волинському триває інформаційна кампанія щодо запобігання захворювання", – зазначила керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ірина Ліщук.

У міській раді закликають долучитися до заходів профілактики, які є звичними для респіраторних інфекцій: регулярно мити руки, уникати місць масових скупчень, у разі необхідності – одразу звертатися до лікарів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook