Волинські правоохоронці продовжують протидіяти незаконним оборудкам із бурштином, здійснюючи скоординовані органами прокуратури заходи.

Читайте також: У річці, яка протікає на Волині знайшли унікальний бурштин (фото)

13 липня 2020 року у ході рейду працівники Любешівського відділу поліції зупинили автомобіль, у пасажира якого, 25-річного мешканця Рівненщини, виявили та вилучили "сонячний камінь" вагою 1,7 кілограма. Про це інформує прокуратура Волині.

Відомості про незаконне зберігання чоловіком бурштину внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У кримінальному провадженні призначено низку експертиз, після отримання результатів яких вирішуватиметься питання про оголошення йому про підозру у вчиненні злочину.

Прокуратура області вкотре наголошує: згідно з санкцією ст. 240-1 КК України, за незаконне видобування бурштину, а так само за збут, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення, переробку бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, передбачене покарання до трьох років позбавлення волі.

Читайте також: Волинянка видала поліцейським раніше судимого сина, який зберігав бурштин

Ті самі дії, якщо вони вчинені повторно або у значних розмірах, або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, караються позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook