У лютому на Волині випало чимало снігу. Його розчищають як дорожні і комунальні служби, так і приватні господарства. Але, на жаль, знаходяться такі господарі, які проблему надмірного накопичення снігу вирішують шляхом скидання його на землі дорожнього господарства. Про це інформують дорожники Волині у Facebook.

Читайте також: На Волині на дорозі державного значення відновили рух транспорту

Так сьогодні, 10 лютого, виявлено вантажний автомобіль, який звалював сніг на проїзну частину та узбіччя автошляху Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне. На вимогу представника дорожнього підприємства, яке здійснює експлуатаційне утримання цієї ділянки шляху, припинити такі протиправні дії водій не відреагував, мотивуючи свій вчинок тим, що це приватна територія.

Представниками патрульної поліції, які за повідомленням дорожників оперативно прибули на місце події, складено протокол про адміністративне правопорушення та зобов’язано винних осіб негайно прибрати сніг з дороги.

Аби запобігти подібним випадкам нагадуємо, що відповідно до статті 32 Закону України "Про автомобільні дороги" на користувачів автомобільних шляхів покладено обов’язок не забруднювати проїзну частину та смугу відведення доріг, а також не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху.

Згідно з пунктом 20 Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони, затверджених постановою КМУ від 30.03.1994 р. № 198) у межах смуги відчуження автомобільних (позаміських) доріг і червоних ліній міських вулиць і доріг забороняється смітити, псувати дорожнє покриття, обладнання, зелені насадження.

Читайте також: У місті на Волині зіткнулися легковик та бус (фото)

Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення тягнуть за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу чи громадських робіт (ст. 139 КУпАП).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook