На Горохівщині у селі Колодеже відзначили чергову річницю першої писемної згадки про село та урочисто відкрили новий дитячий майданчик, облаштований за фінансової підтримки Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Читайте також: На Волині громада зробила вражаючу реконструкцію медзакладу

Про це повідомляє "УКРОП Волинь".

Привітати жителів з нагоди подвійного свята завітав радник голови Волинської обласної ради, керівник обласної партійної організації "УКРОП", депутат облради Вячеслав Рубльов.

 

Колодеже народилося на березі річки Дежа, що є притокою Стиру, від того пішла і назва села. Учасники урочистостей згадали найбільш вагомі віхи історії населеного пункту, відомих жителів, які працею та власною ініціативою сприяли розбудові рідних земель. Не оминули увагою тих колодеженців, які зараз стоять на сторожі миру та незалежності України на сході нашої держави. Талановиті жителі села радували односельчан та гостей свята майстерними виступами.

Голова Колодежинської сільської ради Тетяна Марчук подякувала усій громаді за активність та відзначила подяками колодежинців, які підтримали власними коштами і працею реалізацію спільного із Фондом "Тільки разом" проекту "Подаруй дитині казку".

 

"У селах Колодеже і Наталин, що входять до Колодеженської сільської ради, проживає понад 700 жителів, з них 124 дитини. Але місця для безпечного та комфортного відпочинку дітей і їхніх батьків не було. Бачили у засобах масової інформації, зокрема газеті "Волинські новини", статті про відкриття у селах дитячих майданчиків за сприянням Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Прийняли рішення спробувати теж підготувати проект, щоб спільно реалізувати його на території Колодеже. Вдячна ініціативній групі на чолі із Валентиною Гоголь, що взялася за цю справу", – розповіла сільський голова.

Тетяна Марчук вручила подяку керівнику горохівського представництва Фонду Ігоря Палиці Людмилі Марадевич, яка словом і ділом допомагала колодежанцям готувати проект, вибирати територію для його реалізації, визначатися із ігровими спорудами, які мають бути встановлені на майданчику.

 

 "Діти – наш найдорожчий скарб. Розвивати і заохочувати їх – наш святий обов’язок. Лише тоді буде у нас гідна зміна, коли діти будуть рости здоровими і щасливими на благо нашої країни. Завдяки Фонду "Тільки разом" ми маємо майданчик для активного дозвілля дітей двох сіл – Колодеже і Наталин. 4 квітня ми звернулися з планом проекту "Подаруй дитині казку" до представництва Фонду у Горохові, згодом ознайомили жителів села з планом дій, а уже 25 травня на відведеній ділянці біля храму розпочалися роботи із встановлення майданчика", – зазначила голова ініціативної групи, Валентина Гоголь.

 

Левова частка коштів надійшла із Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", посильну суму залучили із сільської ради, решту зібрали жителі сіл. Таке співфінансування допоможе колодежанцям берегти ігрову зону та далі облаштовувати територію.

Додамо, сільські жителі уже спорудили  власними силами місток до майданчика, аби естетично привабливо і зручно було до нього дістатися дітям та дорослим.

Зі сцени маленькі колодеженці стверджували: "Кращого місця для відпочинку у селі не знайти! Далі творіть чудеса!".

Мама чотирьох діток Лілія Форманюк дякувала усім, хто долучився до створення ігрової зони у селі.

Читайте також: Як луцькі депутати допомагають жителям своїх округів

"Кожна людина приходить в життя, щоб залишити про себе згадку. Приємно що є люди, які повсякденною працею, вносять вклад у наше життя, –  зазначила пані Лілія. – Від усіх батьків вдячна за чудовий подарунок для дітей. З’явилося місце, де вони будуть фізично та духовно розвиватися, вчитися спілкуватися і ділитися між собою враженнями. Це дуже важливо!".

 

На святі побували мар’янівські друзі колодеженців, які минулого року відкрили разом з Фондом Ігоря Палиці дитячий майданчик. Вони зрозуміли, що разом можна робити багато корисних для громади речей і тепер будують плани щодо нових спільних проектів.

"Таким ініціативним громадам, які працюють та вкладають у розбудову свого села, хочеться допомагати. Позиція Ігоря Палиці: якщо сьогодні будемо вкладати в дітей, то завтра вони будуть розвивати і прославляти нашу державу. Тому із Фондом "Тільки разом" та депутатами-укропівцями  прагнемо в кожному селі робити добрі справи, аби люди повірили у себе, у свою громаду. Ми готові долучатися до інших проектів, що приноситимуть користь людям. Тільки разом ми збудуємо кращу Волинь і успішну Україну", – зазначив радник голови обласної ради, Вячеслав Рубльов.

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter