На території області у 912 населених пунктах працює 1121 виборча дільниця. Всі дільниці розпочали свою роботу.  Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: На Волині для громади передруковують частину бюлетенів

Для гарантування вільного волевиявлення громадян під час виборів депутатів до місцевих рад, а також для недопущення порушень публічного порядку та виборчого законодавства, правоохоронці Волині до завершення виборчого процесу переведені на посилений варіант несення служби.

"На Волині територіальні та дільничні виборчі комісії перебувають під цілодобовою охороною поліції, також правоохоронці слідкуватимуть за дотриманням публічного порядку поблизу кожної виборчої дільниці та виконуватимуть усі функції, передбачені законодавством", – повідомив керівник поліції Волині Юрій Крошко.

У посиленому режимі працює ситуаційний центр, працівники якого забезпечують моніторинг та управління нарядами поліції на місцях, створені додаткові слідчо-оперативні групи для належного реагування на повідомлення про скоєння правопорушень та порушень виборчого законодавства, а також додаткові наряди для оперативного реагування на повідомлення зі служби 102.

До охорони виборчої документації, забезпечення публічного порядку, а також оперативного реагування на порушення виборчого законодавства під час виборчого процесу загалом залучені близько 1900 поліцейських.

Читайте також: Що робити, якщо випадково зіпсували виборчий бюлетень під час голосування

Закликаємо громадян дотримуватись публічного порядку та карантинних обмежень, не порушувати виборче законодавство. У випадку, якщо ви стали очевидцем скоєння правопорушення – звертайтесь до правоохоронців або повідомляйте про це на оперативну лінію 102. Поліцейські реагують на такі повідомлення негайно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook