Підтримати законопроект, спрямований на однозначне засудження та заборону на законодавчому рівні в Україні ідеї "російського світу" ("руского міра"), як форми націонал-соціалізму (нацизму) закликають нардепів депутати облради.

Читайте також: "Навіть Монатік не буде робити те, чим він зараз займається", – Олександр Пирожик про мораторій використання російськомовної культури на Волині

Про це йшлося під час пленарного засідання 22 сесії Волинської облради 20 грудня, пише ІА "Волинські новини".

Депутати ухвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо підтримки законопроекту 9139 (про внесення змін до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" (щодо засудження та заборони "російського світу" ("руского міра") в Україні).

Голова фракції "УКРОП" Вячеслав Рубльов зауважив, що під час розгляду цього питання у залі відсутні представники провладної фракції БПП "Солідарність", а їхні однопартійці не підтримують аналогічних рішень у парламенті.

Читайте також: Народні депутати від УКРОПу закликали парламент заборонити "рускій мір" в Україні

Відповідний законопроект вносив нардеп Олександр Шевченко, зараз документ перебуває на розгляді у Верховній Раді. Законопроект спрямований на засудження "російського світу" ("руского міра") як форми націонал-соціалізму (нацизму) як ключового концепту російської національної ідеї, яка є ідеологічнім виправданням російського шовінізму, імперіалізму і військової агресії проти країн-сусідів. Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", щодо засудження та заборони "російського світу" ("руского міра") як форми націонал-соціалізму (нацизму) в Україні.

У зверненні депутати облради закликають підтримати згаданий законопроект 9139, повторно винести його на порядок денний сесії Верховної Ради України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter