На Волині виявили підпільне виробництво й вилучили фальсифіковані антисептики на суму 2 мільйони гривень.

Читайте також: На Волині здійснили масштабну перевірку масла: які марки продавали фальсифікат

В умовах пандемії коронавірусу знаходяться спритники, для яких власна нажива – важливіша за здоров'я і безпеку ближнього. Аби набити кишені й заробити на страхах та ажіотажі – вони готові на обман та фальсифікацію, повідомляє прокуратура області.

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області працівниками У СБУ у Волинській області у рамках розслідування кримінального провадження про незаконні оборудки з підакцизними товарами та марками акцизного податку (ч. 2 ст. 204 та ч. 2 ст. 199 КК України) задокументовано злочинну діяльність групи осіб, які налагодили виготовлення з етилового спирту, що перебуває в незаконному обігу, лікарського засобу, призначеного для дезінфікуючих заходів.

Щодня підпільний цех виготовляв до 15 тонн контрафактного антисептика на суму 1,5 млн грн. та збував його.

Учора, 20 березня 2020 року, правоохоронці затримали на межі Волинської області вантажівку із 20 тоннами фальсифікованої продукції на суму понад 2 млн грн.

У ході проведення санкціонованого судом обшуку за місцем виробництва контрафакту – в одному із сіл Ківерцівського району – виявлено велику кількість сировини для виготовлення підробних лікарських препаратів, а також миючих засобів відомих європейських брендів (Fairy, Persil, Ariel, Head&Shoulders та ін.) та обладнання й тару для розливу.

Управлінням СБУ у Волинській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань також інформацію про порушення встановленого порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст.321-2 КК України).

Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішується питання щодо арешту вилученого майна, встановлюється механізм збуту фальсифікованого лікарського засобу, насамперед до лікарень та аптек, з огляду на ажіотаж, пов’язаний із поширенням коронавірусу COVID-19.

Читайте також: У Луцьку чоловік в підвалі виготовляв сурогатний алкоголь відомих брендів

Встановлюватиметься і факт можливої шкідливості фальсифікату в разі застосування його з медичною метою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook