На Волині викрили і припинили масштабну схему незаконного переправлення осіб через держкордон.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Сьогодні, в рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст. 332 Кримінального Кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене щодо кількох осіб, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб) в Ковельському районі відбувається 8 санкціонованих обшуків.

Поліцейські встановили, що група місцевих мешканців налагодила незаконне переправлення завербованих осіб через держкордон. Цих людей вони споряджали сигаретами та човнами і переправляли через Західний Буг у сусідню державу. Там сигарети реалізовували і отримували незаконні прибутки у великих розмірах: у середньому, дохід від 1 ящика реалізованих тютюнових виробів міг сягати і тисячі доларів США. Поліцейські задокументували як мінімум 5 епізодів такої злочинної діяльності.

Як зазначає пресслужба Луцького прикордонного загону, двоє чоловіків підшукували осіб, які перебували у скрутному матеріальному становищі, в тому числі й неповнолітніх, яких надалі з цигарками переправляли через Західний Буг на суміжну сторону.

Сьогодні під час обшуків у 8 фігурантів виявлено та вилучено: мобільні термінали, радіолітаки з приладдям, біноклі, тепловізори, радіостанції, надувні човни та жилети для плавання, рушниці, патрони та інші предмети і знаряддя, які зловмисники використовували у злочинній діяльності. Також вилучено і належні їм транспортні засоби, які поміщені на арештмайданчик. На все вилучене майно буде накладено арешт.

Щодо фігурантів вирішуватиметься питання про оголошення їм підозр за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України. Вчинення такого злочину карається позбавленням волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.