У Ковельському районі виявили навчальні заклади, у яких вода – з нітратами.

Читайте також: На Рівненщині отруїлися семеро дітей зі школи-інтернату

Про це пише Район.Ковель.

Депутат Ковельської районної ради Володимир Андросюк повідомив про невтішні результати досліджень питної води у школах та дитячих садках району.

"Не знаю, наскільки достовірні дані, але я маю інформацію, що не у всіх навчальних закладах питна вода придатна до вживання", – говорить Володимир Андросюк.

Начальниця Ковельського міжрайонного відділу державної установи "Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України" (колишня санепідемстанція) Людмила Маляр каже, що її установа "не вживає заходів, а надає рекомендації на замовлення".

"На замовлення відділу освіти і об’єднаних територіальних громад ми проводили лабораторні дослідження питної води, овочів на вміст нітратів, пестицидів. У виявлених невідповідностях нами, як лікарями, надаються пропозиції і рекомендації, що необхідно зробити для того, щоб вода була придатна. А заходи ми не вживаємо. Ми надаємо рекомендації", – заявила Людмила Маляр.

Читайте також: У луцьких школах хочуть запровадити систему відеонагляду

На запитання: "Де у районі виявлено непридатну воду?", посадовиця відповіла: "Зараз вам по пам’яті так не скажу. Але в усіх випадках ми надаємо рекомендації".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter