Камінь-Каширська районна лікарня потрапила у перелік лікарень першої хвилі, яка буде надавати стаціонарну медичну допомогу пацієнтам, які інфікувались коронавірусом.

Читайте також: В Україні суттєво погіршується ситуація з COVID-19: Волинь – у списку

Про це повідомили у пресслужбі Волинської облдержадміністрації, пише ІА Волиньpost.

Інформують, що учора, 19 серпня, у профільному міністерстві внесли зміни до переліку закладів охорони здоров'я першої хвилі, доповнивши його, зокрема, Камінь-Каширською центральною районною лікарнею, а також здійснили перерахунок ліжок для лікування хворих на COVID-19 у закладах першої та другої хвилі (додали ліжка інтенсивної терапії).

Так, у лікарні Каменя-Каширського передбачили 25 ліжкомісць для хворих зі згаданою недугою.

Читайте також: Троє людей у реанімації: яка ситуація з COVID-19 у місті на Волині

Додана лікарня стала дев’ятим закладом першоі хвилі в області. Раніше до цього переліку входили обласна інфекційна та обласна клінічна лікарні, Ковельське МТМО, Любомльське ТМО, Волинське обласне дитяче ТМО, пологовий будинок у Луцьку, лікарні в Ківерцях та Нововолинську.

Наразі в області – 573 ліжка, передбачені для хворих на коронавірус та осіб з підозрою, у закладах першої хвилі та 228 ліжок у закладах другої хвилі. Загальна кількість ліжкомісць – 801.

Варто зазначити, що раніше в ОДА пояснювали, що в області практично одразу для цих потреб почали задяювати лікарні і першої, і другої хвилі, аби забезпечити близькість хворих до медзакладів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook