За іспит на право водіння в учнів нововолинської автошколи вимагають хабар. Хто не дав "на лапу" - іспит на автодромі не здав.

Читайте також: Волинські прикордонники затримали українця-нелегала, який хотів потрапити до Білорусі

Принаймні так стверджує нововолинець, чия дружина здавала на права і вперше стикнулася з корупцією, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини з посиланням на Радар

З його слів, аби іспит з практичного водіння вважався зданим, потрібно принести «дар» 700-1000 гривень. Інакше ти його провалиш у будь-якому випадку і муситимеш прийти знову.

"Дружина сьогодні повернулась із МРЕВ уся у сльозах і в повному розпачі. Повторно складала іспит на право керування транспортним засобом. Каже, що без "дар" нічого не буде.

Іспит на тестах склала самостійно, без проблем. Їздити за кермом я сам її вчив (маю 13-річний досвід водіння) + викладач в автошколі. Відверто кажучи – вона їздить на 4 по 5-бальній системі.

Казала, що за першим разом усе бездоганно виконала на автодромі. Але завалили. Сьогодні пішла вдруге – вже не на автодромі. Але також завалили.

Бо не принесла ДАР, а це 700-1000 грн – залежно від того, хто дарує. Якщо маєш у МРЕВ когось зі знайомих, то віддаси 700 грн. А якщо ні, то через інструктора автошколи віддай 1000.

Я їй на початку навчання сказав: “Учись так, щоб потім не платити за тебе“. І вона справді старалася.

Читайте також: Український прикордонник відмовився від хабара, за що отримав вдвічі більшу премію

Річ не в тім, що бракує грошей чи шкода їх. Просто бридко. Буде ще одна спроба перездати – в наступний вівторок.

Комісії як такої нема. Минулого разу був один екзаменатор, а цього – зовсім інший (нібито викладач із міжшкільного комбінату). Він один сідає в авто з учнем – він одноосібно й вирішує, здав ти чи ні.

На лапу дається ще заздалегідь, гроші нібито проходять через пана Ж****. Це посадовець із сервісного центру. Він же пізніше оголошує результати іспитів.

Півгрупи зразу "вирішили2" (здали «"дар") і з першого разу склали іспит.

А півгрупи сьогодні прийшло на перездачу. Хто з "даром" – той уже сьогодні й склав, а хто ні – на наступний вівторок", - розповів чоловік.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter