Працівницю «Ощадбанку» у Володимирі-Волинському, яка пів року привласнювала гроші кількох клієнтів, засудили до п’яти років позбавлення волі, але встановили 2,5 року іспитового терміну. Також вона має повернути 310 тисяч гривень, які привласнила.

Читайте також: На Волині працівниця банку привласнила чималу суму коштів

Такий вирок 19-го квітня 2021 року виніс суддя Володимир-Волинського міського суду Андрій Каліщук, пише Марія Смик для Центру журналістських розслідувань «Сила правди».

Волинянка Анна Вовк почала працювати в одному з володимир-волинських відділень «Ощадбанку» у березні 2018-го. Жінка обіймала посаду провідної економістки сектору мікро-, малого та середнього бізнесу і, відповідно, мала доступ до даних клієнтів.

Анна Вовк. Фото поліції

3-го жовтня 2019 вона вперше створила липове платіжне доручення і таким чином з рахунку одного з клієнтів перевела 22 370 гривень на інший, доступ до якого мала лише вона. Того ж дня жінка зняла 2 850 гривень готівки. Наступного дня економістка повторила операцію і зняла з рахунку того ж клієнта ще 12 630 гривень, цього разу обготівкувавши майже всю суму.

Через півтора місяця, 20-го листопада, крадійка, вочевидь, вирішила перестрахуватись і створила новий рахунок на чуже ім’я. Умовний власник, як йдеться у матеріалах справи, про це не знав. Надалі гроші Анна Вовк перераховувала саме на цю нову картку.

Ще двічі вона зняла гроші з рахунку все того ж клієнта – 22 тисячі за один раз та ще 252 гривні 55 копійок за другий.

Читайте також: На Волині директор підприємства підробив документи, щоб привласнити понад 700 тисяч

Згодом порушниця перейшла на інших клієнтів. І відтоді вона привласнила кошти п’яти окремих підприємців, профспілки центру поштового зв’язку, профспілки Володимир-Волинського педагогічного коледжу, ТзОВ «Казка» і приватного підприємства «Володимир-Волинська заготконтора». Сума вкрадених з жовтня 2019 по травень 2020 грошей становить 447 тисяч 752 гривні 55 копійок.

Зрештою, про злочини стало відомо. У жовтні 2020-го 28-річну Анну Вовк оголосили у розшук. Затримали її аж у січні 2021-го на пропускному пункті «Ягодин», коли вона поверталася з-за кордону рейсовим автобусом. Як стало відомо, весь цей час жінка перебувала у Польщі.

До суду Анна Вовк перебувала під домашнім арештом і встигла повернути в «Ощадбанк» 30 000 гривень, наразі вона має відшкодувати ще 280 100 гривень заявлених за цивільним позовом. Також злочинниці встановили два роки і шість місяців іспитового терміну. Якщо впродовж цього часу вона не вчинить нового злочину, то покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права займати матеріально-відповідальні посади на три роки не застосують.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook