Волинські прикордонники неподалік українсько-польського кордону виявили чоловіка та жінку, які намагалися незаконно потрапити до країн ЄС.

Читайте також: На Волині чоловік переправляв нелегала до Польщі за допомогою мотодельтаплана

Про це повідомляє пресслужба 6 прикордонного Волинського загону.

Отримавши інформацію про рух невідомих в напрямку держрубежу, військовослужбовці відділу «Рівне» почали шукати ймовірних порушників. Невдовзі прикордонний наряд за 500 метрів до кордону затримав двох осіб.

З'ясувалося, що затриманими є громадяни Алжиру. Жінка кілька днів тому в законному порядку прибула в Україну, аби навчатися в київському виші. Чоловік же, перебуваючи нелегально в одній з країн ЄС, коли дізнався, що його наречена в Україні, вирішив будь-що зустрітися з нею. Незаконно перетнувши кордон, алжирець подався до столиці.

Читайте також: На Волині затримали іноземця, який намагався нелегально потрапити в Польщу

Однак довго залишатися в Україні пара не планувала. Разом чоловік та жінка рушили до українсько-польського кордону, щоб повз пункти пропуску потрапити за кордон. Проте працівники Держприкордонслужби завадили їхнім планам.

Затриманих доставили до прикордонного підрозділу для складання адміністративних документів за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Долю іноземців вирішить суд.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook