З'явились нові дані поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у Волинській області та Луцьку.

Читайте також: У місті на Волині виявили перший випадок COVID-19, пацієнт – на штучній вентиляції легень

Головним ситуаційним центром України створено електронну карту поширення захворюваності на COVID-19 у світі та в Україні. 

Згідно даних, на Волині, станом на 9 квітня на 09:00 год, виявлено 38 випадки захворювання на небезпечну інфекцію (станом на 09:00 год. 8 квітня було виявлено 36 випадки)

Крім того, як зазначається, кількість підозр на COVID-19 зросла до 288 осіб.

Зафіксовано 2 летальні випадки від коронавіусної інфекції 2019-NCOV.

9 квітня в Україні 1892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 224 нові випадки.

Читайте також: На Волині лікарі, які оглядали хвору на коронавірус, не пішли на самоізоляцію

Першою ж коронавірус на Волині виявили у 7-річної дівчинки з Гірки Полонки, тоді – у директорки Луцької міської клінічної лікарні.

Після смерті лаболаторні дослідження виявили коронавірус у померлого від серцевого нападу лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні.

Згодом COVID-19 виявили у семи медиків з відділення реанімації Луцької міської клінічної лікарні. За неофіціною інформацією, одна з інфікованих – з міста Ківерці.

Відомо, до того ж, що у двох пацієнток Луцької міської клінічної лікарні, які були туди госпіталізовані з пневмонією, результати аналізів у суботу, 4 квітня, підтвердили інфікування COVID-19. Їх перевели до Волинської обласної інфекційної лікарні.

У суботу, 4 квітня, стало відомо також про те, що лікар і медична сестра Волинського обласного патологоанатомічного бюро, які робили розтин хворого на коронавірус волинського лікаря-гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19

У понеділок, 7 квітня, стало відомо про ще два нові випадки захворювання. Хворіє дворічна дитина з мамою. Це наймолодший хворий випадок в області. Діагноз хлопчика вже підтверджено лабораторно. Проживає з мамою у Володимирі-Волинському.

8 квітня у Нововолинську зафіксували перший хворий на коронавірусПацієнт перебуває у НЦМЛ, підключений до апарату штучної вентиляції легень. Стан важкий. Також, температура є і в родині хворого.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook