Упродовж  останнього тижня на Волині інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 409 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 6 %). Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано на жодній адміністративній території, в загальному в області він нижчий від розрахункового на 29 %. Вищі від середньообласного показники захворюваності спостерігаються у м. Луцьку (893 на 100 тис. населення), Луцькому (441), Ківерцівському (423), Горохівському (413) та Шацькому (416) районах.

Читайте також: Україну ділять на нові карантинні зони: що зміниться з 22 лютого

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Цього тижня на Волині захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, збільшилась на 18 % і становить понад 4,2 тис. осіб проти 3,5 тис. попереднього тижня. Продовжує зберігатись тенденція до росту захворюваності серед дитячого населення – вона становить 46 % (близько 2 тис.) від загальної кількості постраждалих проти 39 % попереднього тижня. Така ситуація пояснюється перебуванням дітей в організованих колективах (становлять 69 % від всіх захворілих дітей).

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (88 %). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону уже перехворіли понад 92 тис. волинян, що на 6 % менше минулого епідсезону,  це 9% населення області.

Читайте також: Степанов повідомив, коли в Україні скасують карантин

У більшості регіонів України інтенсивність епідемічного процесу ГРВІ, зокрема коронавірусної інфекції, була на низькому рівні, за винятком Запорізької, Тернопільської (середній рівень) та Івано-Франківської (високий рівень) областей. Зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. Інтенсивний показник захворюваності становить 384 на 100 тис. населення, що на 20 % менше епідемічного порогу, розрахованого для України. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. За результатами вірусологічних досліджень, визначені віруси грипу А не субтипований. Крім того, встановлено циркуляцію інших вірусів респіраторної групи.

Як правило, щорічно в лютому-березні спостерігається друга хвиля захворюваності на грип та ГРВІ, тому необхідно бути готовими до можливого ускладнення епідемічної ситуації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook