Волинські митники виявили в українця, який повертався на батьківщину, три пакунки з марихуаною.

Читайте також: 47 кілограмів бурштину виявили в пункті пропуску "Ягодин" (фото, відео)

Про це повідомили у пресслужбі ДФС у Волинській області.

У пункті пропуску Ягодин волинські митники виявили у громадянина України, який повертався на батьківщину, три пакунки з речовиною рослинного походження світло-зеленого кольору, схожою на наркотичний засіб – марихуану. Знайти їх серед особистих речей та багажу, складених у рейсовому автобусі, допоміг службовий пес.

Пакетики вагою брутто 13,99 гр, 12,87 гр та 6,87 гр вилучені і передані на експертизу. Правоохоронним органам надіслано повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину за статтею 305 Кримінального Кодексу України (контрабанда особливо небезпечних наркотичних засобів).

Читайте також: На "Ягодині" митники вилучили музичну апаратуру вартістю мільйон гривень (фото)

Нагадаємо, канабіс та похідні його первинної обробки, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 р. № 770 включений до переліку особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонений. Незалежно від ваги чи інших кількісних характеристик особливо небезпечних наркотичних засобів, їх переміщення через державний кордон є кримінальним злочином, а санкція ст. 305 ККУ сягає позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook