На митному посту «Ягодин» Волинської митниці при огляді вантажного автомобіля виявили невідповідність задекларованого товару на суму понад 4,8 мільйони гривень.

Читайте також: Луцькі прикордонники спіймали дрон з контрабандними цигарками

Про це повідомляє Волинська митниця.

Прямуючи в Республіку Польща, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці по смузі руху «червоний коридор» заїхав вантажний автомобіль «VOLVO» під керуванням громадянина України. До митного контролю митному органу подано товаросупровідні документи, відповідно до яких переміщуються товар «Збірний вантаж» загальною вартістю 24,7 тис. доларів США.

Даний вантаж прямував з Китайської Народної Республіки в адресу підприємства Республіки Польща. В результаті проведення повного митного огляду встановлено, що крім заявлених у товаросупровідних документах товарів у транспортному засобі переміщується понад 1 тисяч одиниць незадекларованого товару.

Читайте також: Через «Ягодин» в Україну намагалися перевезти літак

Таким чином, оператор складу компанії відправника, вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товарів загальною вартістю понад 4,8 мільйони гривень, шляхом подання митному органу, як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо їх ваги, кількості вантажних місць та їх вартості.

Працівниками Волинської митниці, за ознаками ст. 483 Митного кодексу України, складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартістю 4 871 тисяч гривень вилучено до рішення суду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook