Російський лайнер, який прямував з Італії до Москви, вчора, 7 серпня, влетів у повітряний простір України. Літак пролетів над Луцьком, Львовом та вилетів з України у повітряний простір Білорусі. Повідомляє Львівський портал.

Читайте також: У Лівії ракетним ударом було знищено українські літаки, є загиблий

За даними системи Flightradar24, російський лайнер вилетів із італійського Барі до Москви, 7 серпня об 13:44 годині і близько 15:00 влетів у повітряний простір України. Мало того, Boeing 737-8LP пролетів над Львовом та Луцьком та вилетів з України у повітряний простір Білорусі в районі населеного пункту Бутове. Близько 30 хвилин повітряне судно порушувало повітряний простір України.

 

Зазначимо, що українське небо закрите для російських літаків з 26 листопада 2015 року. Прийняте рішення обумовлене систематичним порушенням правил польотів і порядку використання повітряного простору України з боку російських авіаперевізників (через окупацію Криму – ред.) та має на меті попередити будь-які можливі провокації у повітряному просторі України.

До слова, Російська Федерація зупинила видачу дозволів на проліт території РФ українськими авіакомпаніями ще в серпні 2014 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook