Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Надбавку отримають не всі: українцям перерахували пенсії

середа, 03.02.21  10:32
Надбавку отримають не всі: українцям перерахували пенсії

В Україні в січні перерахували пенсії тим, хто досяг 65 років і виконав вимоги щодо стажу. Однак таке нововведення не стосується пенсіонерів, які працюють.

Читайте також: В Україні деяким пенсіонерам пенсії хочуть підвищити до 30 тисяч

Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр" на своїй сторінці Facebook. Перерахували виплати тим, хто крім віку також виконав таку вимогу:

  • мають страховий стаж: чоловіки 35 років, а жінки 30 років.

"Мінімальний розмір пенсій таких осіб із січня 2021-го не може бути нижчим за 2400 грн (до цього було 2100 грн, – Ред.). Перерахунок пенсійної виплати здійснюють із дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму/мінімальної заробітної плати", – йдеться в публікації.

Як перерахували пенсії

Читайте також: В Україні змінять правила індексації пенсій

Однак ця норма не стосується пенсіонерів, які працюють (здійснюють діяльність, пов'язану з отриманням доходу). Їм пенсія перераховується з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, або мінімальної заробітної плати, визначених законом на дату звільнення або припинення такої діяльності.

Як підвищуватимуть пенсію 2021 року

  • З 1 березня – індексація пенсій. Її параметри визначать у лютому, оскільки індекс, на який збільшуватимуть пенсію, рахується як 50% зростання за попередній рік заробітної плати в країні та інфляції.

  • У квітні відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для пенсіонерів, що працюють.

  • У липні підвищать виплати пенсіонерам 75 років, які мають стаж 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків) – на 400 грн. Це зростання зачепить 1 млн пенсіонерів.

  • У липні буде збільшено прожитковий мінімум. В Україні перерахують усі надбавки до пенсій, усі понаднормові надбавки за стаж.

  • У грудні буде підвищення прожиткового мінімуму, що теж призведе до збільшення пенсій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :