Сьогодні, 25 березня Уряд України прийняв рішення ввести в країні надзвичайну ситуацію через поширення коронавірусу та продовжити карантин ще на місяць.

Читайте також: Коронавірус у дівчинки з Волині: в ОДА розповіли усі деталі

У зв'язку з цим, в областях посилять заходи безпеки.

Як повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук у коментарі журналісту "Під Прицілом", на всіх виїздах із Луцька будуть встановлені блокпости для цілодобового патрулювання.

"Зараз ми закупляємо відповідне обладнання, яке потрібне для облаштування блокпостів, які будуть встановлені на усіх виїздах з Луцька. І, поскільки чергування буде цілодобовим, ми закупляємо також обігрівачі. Потрібно усіма силами захистити нашу область", – зазначив Ігор Поліщук, додавши, що більше інформації з'явиться згодом.

Читайте також: На Волині ще у 12 людей підозрюють коронавірус

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк поінформував, що на Волині встановлять блок-пости через надзвичайну ситуацію, передає ІА "Волинські новини".

"Ми маємо список, де вони будуть. Також будемо визначати працівників, які там стоятимуть. Режим надзвичайної ситуації дає більш скординовано діяти. Тобто це режим жорсткої координації. Є заборона групових перевезень, вона існує і так, але поки недостатньо контролюється. Ці заходи, які діють, будуть виконуватися безумовно, без будь-яких виключень", – зазначив Ігор Ващенюк.

З його слів, на блок-постах не перевірятимуть документи, натомість перевірятимуть температуру, також перевірятимуть приватний транспорт, щоб він не виконував групових перевезень і не робив з цього бізнес. Вже невдовзі опублікують інформацію про те, де будуть блок-пости.

Нагадаємо, народний депутат Ігор Палиця повідомив, що після безконтрольного повернення наших громадян із Європи, у Луцьку з завтрашнього дня розпочнеться підготовка приміщень двох критих спортивних залів для можливого розміщення хворих на коронавірус середньої важкості.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook