В Україні, згідно з даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), недоїдають майже 10 мільйонів людей. Це найгірший показник серед усіх країн Європи.

Читайте також: Понад 40 мільйонам людей у світі загрожує голод

Інформацію про це в липні оприлюднив ЮНІСЕФ, передає «Страна».

Так, всього в Україні 9,8 осіб відчувають нестачу їжі. Гостру нестачу, за даними ЮНІСЕФ, відчувають 1,1 млн осіб - на 200 тисяч більше від попередньої оцінки фонду. Ці люди щонайменше змушені пропускати прийоми їжі через брак грошей. Ще 8,7 млн осіб віднесли до категорії тих, хто не пропускають прийоми їжі, але змушені скорочувати її споживання, це на 200 тисяч менше, ніж у 2014-2016 роках.

Однак загалом в Україні найгірший абсолютний показник серед всіх країн Європи за загальною кількістю людей, які відчувають нестачу їжі. Наступною йде Росія (9,2 млн чоловік). Даних щодо Білорусі ЮНІСЕФ не надає.

Втім, у відсотковому співвідношенні до загального населення найгірша серед європейських держав ситуація в Албанії. Там недоїдають 46,5% населення. Слідом розташувалася Молдова - 31,7% жителів (1,3 млн чоловік). В Україні ця проблема зачіпає 22,4% осіб, в Росії - близько 6,5%.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook