Ірландці виявились найщасливішою нацією Європейського Союзу, тоді як румуни – найбільш нещасливою. Про це свідчать результати останнього опитування "Євробарометра" – соціологічної служби Європейської комісії, пише Politico.

Читайте також: Нестача сну та нишпоріння в Інтернеті робить людину менш продуктивною та щасливою

За даними опитування під назвою "Справедливість, нерівність і мобільність між поколіннями" 97% опитаних ірландців вважають себе щасливими. Це найвищий відсоток в Євросоюзі, де середній показник становить 83%.

Останню сходинку у рейтингу щасливих країн посіла Румунія із показником 59%.

Ірландці також лідирують у категорії здоров'я – 92% опитаних вважають себе здоровими. Серед опитаних латишів цей показник становив всього 14%, в середньому по ЄС – 78%.

Що стосується українців, то дві третини нації (66%) вважають себе щасливими людьми. Водночас кожен четвертий (25%) не вважає себе щасливою людиною. 

Для українців найважливішими підставами вважати себе щасливими є сімейне благополуччя, коли всі живі і здорові (58%), наявність дітей та онуків (46%), а також наявність коханої людини (25%), друзів (23%) і просто радість від життя (23%). 

Основними "факторами нещастя" для не надто щасливих українців є невпевненість у завтрашньому дні (36%), бідність чи нестача грошей (34%) і проблеми зі здоров’ям (18%). 

Читайте також: Як сильно жінка впливає на чоловіка

Більшість опитаних європейців (84%) вважають занадто великою різницю в доходах. У всіх країнах, окрім Данії, понад 60% заявили, що урядам слід вжити заходів для скорочення цих розбіжностей.

Більшість європейців вважають, що їхнє життя справедливе, і у них є рівні можливості. Однак серед країн ЄС спостерігають значні невідповідності. 81% датчан заявили, що мають рівні можливості, і тільки 18% греків вірять в те ж саме.

Опитування проводилося в грудні 2017 року. У 28 країнах-членах ЄС було опитано 28 031 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter