Магнітна буря середньої інтенсивності накриє Землю вже в найближчі години. Вона може спровокувати погіршення самопочуття, головні болі, порушення концентрації уваги та дратівливість.

Читайте також: Метеозалежність: чому ми реагуємо на погоду, і як це лікувати

Як допомогти організму впоратися з погіршенням здоров'я під час магнітних бур – пише РБК-Україна.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, магнітна буря накриє Землю сьогодні, 10 липня. Вона буде середньої інтенсивності, але достатньої, щоб багато людей відчули нездужання.

Наступна хвиля очікується більш затяжна – 18 і 19 липня. Вона також буде середньої інтенсивності й може викликати погіршення здоров'я у метеочутливих людей, у людей старшого віку, а також у людей з хронічними захворюваннями.

Що таке магнітна буря

Це обурення геомагнітного поля тривалістю від декількох годин до декількох днів. Вони викликаються надходженням в околиці Землі обурених потоків сонячного вітру і їх взаємодією з магнітосферою Землі. Екстремальні сонячні спалахи можуть долітати до Землі та провокувати збої в роботі електроніки, електрики, підвищений травматизм і погіршення фізичного стану людини.

Які неполадки можуть виникнути в організмі людини

Найпоширеніша реакція людини на магнітні бурі – головний біль. У такі дні погіршення стану можуть відчувати не тільки люди, схильні до метеозалежності.

Можливі порушення сну – безсоння або сонливість, зміщення звичайного графіка сну. Дратівливість, апатія, неможливість сконцентруватися, неуважність, агресія – також говорять про вплив магнітної бурі.

У людей з хронічними захворюваннями серцево-судинної системи можуть виникнути різкі перепади тиску, неприємні відчуття в області серця.

Читайте також: Магнітна буря на початку липня вдарить по судинах: як захиститися від впливу

Як допомогти організму в дні магнітних бур

Знизити фізичне навантаження, більше відпочивати

Підтримувати водяний баланс і пити достатньо звичайної води – особливо влітку

Дотримуватися здорового раціону – більше фруктів і овочів, виключити важку і жирну їжу, алкоголь. Каву замінити чаєм.

Прогулянки на свіжому повітрі, але при цьому потрібно уникати довгого перебування під відкритими променями сонця.

Вранці допоможе контрастний душ, а ввечері – розслаблююча ванна з аромаслами.

Важливо! Зберігати спокій, не вплутуватися в конфлікти, не нервувати через дрібниці.

Людям з хронічними захворюваннями варто обмежити фізичну активність, перенести далекі поїздки, операції та тримати під руками необхідні ліки й пляшку з водою. Також можна проконсультуватися з лікарем.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook