Народний депутат з Волині Ігор Гузь, член депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє» у Верховній Раді України, звернувся до генпрокурора Ірини Венедіктової, аби та взяла під контроль резонансну ситуацію щодо волинського прокурора Миколи Троцюка та звільнила його.

Читайте також: У місті на Волині влаштували протест через поновлення на посаді прокурора, якого затримали п'яним за кермом (фото, відео)

Нагадаємо, прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк, якого у вересні минулого року спіймали п’яним за кермом, нещодавно поновився на посаді, передає ІА Волинські новини.

Натомість одному з поліцейських, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, сьогодні Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла». Відео набрало понад мільйон переглядів.

Так, Ігор Гузь з трибуни Верховної Ради України звернувся до генерального прокурора України Ірини Венедіктової: «Місто Нововолинськ – найбільше місто мого виборчого округу. Нещодавно там трапилася резонансна подія. На відео у YouTube, яке вже зібрало понад мільйон переглядів, прокурор Володимир-Волинської місцевої прокуратури Микола Троцюк п’яним втікав від патрульних поліцейських, які намагалися його затримати. Микола Троцюк намагався сховатися в будинку своєї тещі, після цього втікав на автомобілі, будучи в дим п’яним.

Читайте також: На Волині п'яний прокурор втікав від поліцейських (фото/відео)

Коли його затримали, він чинив опір, відмовився здавати відповідні аналізи, але визнав на камеру, що є в нетверезому стані. Я дякую, що після цього інциденту прокурора звільнили з лав прокуратури. Але завдяки нашим «чесним» судам Миколу Троцюка поновили на посаді.

Далі на простих патрульних Богдана Найдюка та Віктора Циплакова здійснювався шалений тиск. Богдан звільнився з лав поліції, а Віктора Циплакова травлять через ДБР. Сьогодні суди травлять його за те, що він насмілився затримати п'яного місцевого прокурора».

Тож депутат звернувся до генпрокурора Ірини Венедіктової з проханням взяти під контроль цю резонансну ситуацію, аби такі прокурори, як Микола Троцюк, не працювали у лавах прокуратури, та зробити все можливе, щоб він був звільнений. Також депутат попросив не переслідував поліцейських та закликав керівництво патрульної поліції держави захистити колег.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook