Народний депутат Ігор Гузь ініціює перейменування міста Володимир-Волинський на Володимир.

Читайте також: У Володимир-Волинському педагогічному коледжі представили нових членів наглядової ради

Він вже записав звернення до Володимир-Волинської громади, а також планує спілкуватися з депутатами, – повідомила пресслужба парламентаря.

«Шановні мешканці славного великого, стародавнього, княжого Володимира! Як народний депутат України, який представляє місто в парламенті, я виступаю з ініціативою про відновлення історичної справедливості, а саме – повернення місту його славної назви «Володимир»! Переконаний, ми повинні пам’ятати свою історію. Адже сотнями років в усій Європі наше місто над Лугою знали саме за такою назвою. І тільки за часів Російської імперії, а далі – Радянського союзу, місту додали назву «Володимир-Волинський», – йдеться у зверненні нардепа.

«Звертаюся до міського голови й сьогодні вже оформив офіційне звернення, і до депутатського корпусу – підтримати цю позицію. Надалі буду звертатися до депутатів Волинської обласної ради, аби вони теж підтримали перейменування міста і восени, переконаний, український парламент поставить остаточну крапку й місто набуде назви «Володимир».

Читайте також: Ігор Гузь: "Пандемія не повинна завадити відкриттю пункту пропуску "Адамчуки-Збереже"

Дуже багато міст в Україні пройшли цю процедуру. Нещодавно побував у Переяславі, який десятки років носив назву «Переяслав-Хмельницький». Мешканці цього міста не стикнулися з серйозними юридичними, адміністративними проблемами після перейменування. Переконаний, це також не стосуватиметься і мешканців Володимир-Волинської, а згодом – Володимирської громади.

Знаю настрої в місті й переконаний, що переважна більшість мешканців громади підтримають цю ініціативу також і нам спільними зусиллями вдасться відновити історичну справедливість», – додав Ігор Гузь.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook