Найбільший виробник м'яса птиці, м'ясних напівфабрікатів і ковбасних виробів в Україні, Миронівський хлібопродукт (МХП), який випускає свою продукцію на ринок України під торговими марками "Наша Ряба", "Легко", "Бащинський", став одним з лідерів рейтингу найнебезпечніших для людини і навколишнього середовища глобальних компаній. Власником цієї компанії є Юрій Косюк.

Читайте також: ГПУ розслідує привласнення літієвих копалин друзями Порошенка

Про це свідчать результати дослідження щорічного індексу Collers, запущеного мережею інвесторів FAIRR, пише Медіавектор.

Аналіз показав, що МХП не справляється з критичними бізнес-ризиками, такими як викиди парникових газів і ризик антибіотиків. Один з кредиторів МХП – Європейський банк реконструкції та розвитку – почав розслідування щодо українського виробника м'яса і м'ясної продукції.

Розслідування ведеться в двох напрямках: вплив на життя людей і екологію. За запитом банку екологи проаналізували ситуацію на прикладі птахофабрики компанії у Вінницькій області і прийшли до висновку, що несанкціоноване масове поховання трупів птиці "Нашої Ряби" призводить до отруєння землі в радіусі кількох кілометрів, що безпосередньо впливає на вирощені на цій землі плоди, корми для тварин і воду в колодязях.

Читайте також: Радник Порошенка їздить тротуарами з групою озброєних людей у Києві

Аналогічну ситуацію підтверджують дослідження грунтів в районі розташування птахофабрики в Черкаській області. На підставі фінальних результатів розслідування ЄБРР ухвалить рішення про доцільність подальшого фінансування МХП.

Наявність шкідливих засобів в м'ясі "Наша Ряба" раніше підтверджували результати розслідування журналіста видання "Антикор":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter