З усіх способів спалити калорії секс є одним з найбільш приємних. 

Читайте також: Секс корисний для здоров'я: названі 5 доведених медициною причин

Нещодавно команда науковців з університету Монреаля порівняла витрата калорій під час пробіжки і сексу і виявила, що під час сексу чоловіки втрачали 101 калорію, а жінки – 69. Експерти стверджують, що схуднути допомагають гормони, які виробляються під час статевого акту, а саме:

  • Естроген і тестостерон. Це основні статеві гормони, пише Наша мама. Естроген відповідає за виділення мастила у жінок, тестостерон – чоловічий гормон, у жінок в організмі він присутній в незначних кількостях і відповідає за ступінь збудження в сексі.

  • Адреналін. Його називають гормоном страху, стресу і... сексу. Найбільша його кількість виробляється до оргазму, коли бажання володіти партнером досягає піку. Викид цього гормону в кров, як відомо, має тонізуючу дію на м'язи, прискорює серцебиття. А це як раз необхідне для схуднення.

  • Окситоцин. Гормон любові, прихильності, материнства і батьківства. Цей гормон відповідає за прихильність і виробляється тільки у тих партнерів, у кого склалися стабільні і довірчі відносини. Тобто при випадковому сексі з разовим партнером адреналін виділяється в будь-якому випадку, а ось окситоцин – ні.

Він також відповідає за наснагу і тонізує. Посилюється вироблення окситоцину також під час обіймів і поцілунків. Саме тому секс з коханим приємніший для жінки: окситоцин виробляється в матці і викликає її рясні скорочення.

Читайте також: Секс-експерт розказала про найпопулярнішу помилку жінок у ліжку (18+)

  • Дофамін. Гормон володіння і цілеспрямованості. Він виробляється тільки при закоханості і пристрасне бажання володіти об'єктом.

  • Ендорфін. Гормон радості і щастя. Саме він дає частку «п'янкого» почуття закоханості в перші місяці. Коли між партнерами з'являється звичка, його вироблення знижується. Ендорфін відповідає за збудження.

Саме тому на початку стосунків немає навіть мови про жодні прелюдії, гормони «грають» самі. А ось вже пізніше для досягнення того ж рівня збудження потрібно докласти зусиль, включити фантазію. І це нормально, просто хімія, а зовсім не відсутність любові. До речі, крім закоханості, ми отримуємо ендорфіни, коли їмо солодке.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook