Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловився проти можливого повторного закриття кордонів у разі другої хвилі пандемії коронавірусу. Голова МЗС також не підтримує масове повернення українців додому через зростання захворюваності COVID-19.

Читайте також: Україна повністю відкрила кордони для іноземців

Про це Дмитро Кулеба сказав на брифінгу 13 жовтня, пише ТСН.

За його словами, на міжнародних переговорах постійно обговорюють тему коронавірусу. І думки одностайні: хоча COVID-19 той самий, але зараз неможливо діяти так, як чинили уряди на початку пандемії. Крім того, він каже, що МЗС вже виконав свою функцію щодо повернення українців на батьківщину. 

Читайте також: Чи відмінять українцям безвіз: в Європі зробили важливу заяву

"Особисто я, якщо це питання з'явиться на порядку денному, буду виступати проти введення заборони на в'їзд іноземцям, і буду виступати проти ідеї закликати українців масово повертатися додому... Настала нова реальність. Всі, хто хотів – всі повернулися. Зараз не треба генерувати нові міграційні потоки, тому що зараз кожен зайвий рух створює небезпеку", – сказав Кулеба.

Очільник МЗС також додав, що на його думку, суспільство не готове до повернення жорсткого карантину, а країни думають про наслідки закриття кордонів для економіки. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook