У Чорноморському регіоні НАТО проводить багатонаціональне навчання, в яких візьме участь і Україна.

Читайте також: Російські найманці у Лівії заживо палили та ховали людей: військові знайшли чимало поховань

Такі спільні навчання – це ще один важливий крок і головний захід, спрямований на набуття можливості ВМС ЗС України працювати повністю за стандартами НАТО, про це пише Матриця свободи.

Чому Україна вибирає НАТО?

Відповідь очевидна. Україна ровняется на кращі, сильні, успішні і розвинені армії світу. На армії, забезпечені технічною і фінансовою потужністю, що розвиваються і впроваджують нові технології. На армії, які поважають. На армії, які піклуються про своїх військовослужбовців, цінують їх життя.

І звичайно ж ніхто не стане рівнятися на армію, від якої одна назва ....

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу на російських телеканалах і в ЗМІ розповідає про унікальний озброєнні, про стратегічні ядерні сили російської армії, про велику програму щодо реформи армії. Як завжди, називає якісь відсотки: «показник сучасного озброєння в російських Стратегічних ядерних силах становить 86%», «рівень сучасності вище 70%, і цей показник продовжує збільшуватися»; звідки він це взяв, з чим він це зіставляє? Мабуть, йому одному відомо, а інші не ставлять питання, типу «мовчи дурень за розумного зійдеш».

Так що ж ховається за красивою ширмою?

А ховається гола правда. І це в прямому сенсі: російська армія злиденна, гола, голодна і переживає найгірші свої часи. Російське озброєння не придатне для бойових і навчальних дій. 9 червня 2021 року в Болгарії під час навчань винищувач МіГ-29 впав в Чорне море – виготовлений в РФ 21 квітня 2021 року в Румунії під час тренувального польоту розбився МіГ-21 – виготовлений в РФ; 23 березня 2021 року три члена екіпажу далекого бомбардувальника Ту-22М3 загинули в результаті нештатного спрацьовування системи катапультування при підготовці на землі на військовому аеродромі в Шайковка Калузької області ..., 25 грудня минулого року Літак Ту-154, що належить Міноборони Росії, розбився на Чорному морі і цей ряд можна дуже довго продовжувати і розширювати танками, мінометами, підводними човнами ... і особовим складом, який там загинув.

Читайте також: «Забирали людей без геніталій»: нардепка розповіла, як бойовики ґвалтували полонених на Донбасі

Але в кожної «залізяки» знаходяться люди. І людський фактор завжди буде мати місце при НП на військових навчаннях і армії в цілому.

За неофіційною інформацією, в СРСР був визначений допуск (у відсотковому відношенні – 2%) по загибелі людей на військових навчаннях. У 2003 році в ефірі Першого каналу стверджувалося , що допустимі «солдатські витрати» не повинні перевищувати 4% від чисельності бере участь у навчаннях особового складу.

Згідно оцінці військового експерта Віктора Мураховського, щорічно російська армія витрачає на навчальні стрільби 100 тисяч одиниць боєприпасів, в них беруть участь близько мільйона військовослужбовців. 4% від мільйона ??? Правда, жах ... 40 тисяч гине тільки на навчаннях.

І це армія, на яку в рік виділяється більше 65 мільйонів доларів. Хоча питання: на армію або благополуччя окремих генералів?

Може тому армія злиденна, а Шойгу вимагає від підлеглих приховувати правду і розповідати казки про боєздатність і велич російської армії.

І якщо вже говорити про «улюблених відсотках» Шойгу, то 50% звернень по смертям пов'язані з самогубствами в російській армії. Десь причинами стали злочину щодо загиблих, десь особисті мотиви. Останнім часом по срочникам йде доведення, що в основному смерті відбуваються внаслідок нестатутних взаємовідносин. І слід пам'ятати, що нестатутні відносини – це і моральне і фізичне насильство. Тобто примус до якихось дій.

Видно реформа в російській армії привела до збільшення насильства, суїциду, хвороб, ненадання медичної допомоги, пияцтва, наркоманії, нестатутних відносин в т.ч. і «дідівщини», поборів і т.д.

Армію розікрали і продали все, що можна продати, НЗ як такого вже не існує ...

Залишилося тільки приховувати правду і «грати біцепсами», щоб за бравадою не помітили хвилювання.

І хто, по добрій волі, захоче служити в такій армії? Хто захоче рівнятися на таку армію? Хто захоче співпрацювати, проводити спільні навчання з такою армією?

Хіба у таких треба вчитися і переймати досвід, рівнятися на стандарти і досягнення? НІ! І Тисячі раз НІ!

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook