Існує думка, що найкращі ліки після завершення стосунків – секс, але не з колишньою, а з кимось новим. Науковці вирішили перевірити цю гіпотезу і дійшли вони до вельми несподіваних висновків.

Читайте також: 5 причин, чому жінки можуть не хотіти сексуальних стосунків

Психологи Міссурійського університету Ліндсі Барбер і Лінн Купер вивчали питання, пов'язане з сексом після завершення стосунків. Як пише Maxim, результати спостережень виявилися досить цікавими.

У ролі піддослідних кроликів виступили 170 гетеросексуальних студентів, які в недавньому часі пережили розрив стосунків і наразі були без постійної партнерки. Об'єкти дослідження протягом трьох місяців вели записи, в яких регулярно відповідали на три головні питання:

  • наскільки сильно вони переживають розрив;

  • чи займалися вони сексом;

  • якщо займалися, то чи був це «секс, щоб помститися« або «секс-рикошет».

  • З'ясувалося, що за три місяці, під час яких піддослідні звітували про своє життя, 66,5% з них хоч раз, але займалися сексом. При цьому 54% займалися сексом зі своїм колишнім партнером (але не попереднім, а одним з давніх), а у 26% трапився статевий контакт з кимось новим.

    У 25% це був «секс, щоб помститися», а 35% використовували секс, щоб знову набути впевненості у собі.

    Читайте також: 3 літні секс-позиції для тих, хто знемагає від спеки (фото 18+)

    Озброєні усіма отриманими даними, психологи поділилися наступними висновками:

    • По-перше, у переважній більшості випадків використовувати секс з першим ліпшим партнером як спосіб лікування душевної травми після розставання схильні ті, кого кинули. Ті ж, хто став ініціатором розриву, вдаються до швидкого сексу з новою людиною тільки у випадках, якщо вважали стосунки з тим, від кого пішли, важливими та довгостроковими.

    • По-друге, що не дивно, прагнення лікувати сексом розбите серце недовговічне, триває приблизно п'ять місяців після розриву.

    • По-третє, і це, мабуть, найцікавіше, з'ясувалося, що стосунки з новим партнером, які починалися як засіб забути старого, практично ніколи не виливаються у щось більше. Секс у цих обставинах хоча і допомагав впоратися з депресією, але занадто міцно асоціювався з завершеним романом і ставав не більше ніж бампером перед наступними «справжніми почуттями».

    Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook