У НАЗК пропонують анулювати реєстрацію політичної партії за неподання нею двічі протягом календарного року до Національного агентства з питань запобігання корупції звіту про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

Читайте також: В Україні подорожчала вартість реєстрації партії

Ця ініціатива внесена до проекту закону "Про внесення змін до ЗУ "Про політичні партії в Україні", пише УНН.

"На сьогодні в Україні зареєстровано 352 політичні партії, проте звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру надходять не від всіх. В середньому 80-100 партій перебувають поза політичним процесом, є партіями-невидимками. Наразі є потреба вирішити проблему створених та зареєстрованих партій, які не здають звіти про майно, не провадять політичну діяльність і не несуть жодної відповідальності за неподання звітності", – зауважила голова НАЗК Корчак.

Читайте також: Скільки грошей витрачають політичні партії України на рекламу в медіа

НАЗК пропонує додати до статті 24 закону "Про політичні партії в Україні" вимогу, відповідно до якої підставою для анулювання реєстраційного свідоцтва партії може бути неподання політичною партією двічі протягом календарного року звіту про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру до НАЗК. При цьому орган, який зареєстрував політичну партію, має звернутися до суду з поданням про анулювання реєстраційного свідоцтва.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter