Важко уявити ранок без чашечки ароматної кави, до якої можна додати корицю, вершки, мед, тростинний цукор або сироп і це зробить її ще смачнішою. Але не варто забувати, що цей напій не дуже корисний і краще, звичайно ж, знизити його вживання або ж повністю відмовитися, щоб не завдавати шкоди організму або ж додавати корисні спеціі.
Читайте також: Назвали 5 найнебезпечніших продуктів, які не можна їсти на сніданок
Сьогодні редакція FoodOboz ділиться 5 спеціями, які нейтралізують негативний вплив кофеїну і які обов'язково потрібно вживати щодня.
1. Кориця
Найважливіша функція кориці – вона знижує рівень глюкози в крові і зменшує окислювальний ефект від дії кави.
Тому обов'язково потрібно додавати хоча б дрібку кориці в каву кожного дня.
2. Імбир
Це унікальний продукт, який дуже благотворно впливає на травну систему, його можна вживати в будь-якому вигляді – сирим, маринованим, додавати в різні страви у вигляді приправи, а також в чай і каву.
3. Вершки
У них багато корисних жирів, які необхідні організму, тому обов'язково додавайте їх в свою каву хоча б 1 чайну ложку.
Читайте також: Можуть спровокувати хвороби: названо найнебезпечніші ранкові звички
4. Гвоздика
Вона здатна знизити тиск, а також дуже добре стимулює рух крові. Притому в ній багато ефірних олій, які добре впливають на організм.
5. Какао
Ви здивуєтеся, як зміниться ваша звична кава, якщо ви додасте дрібку какао-порошку.
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook
Коментарі
коментарів немає