Важко уявити ранок без чашечки ароматної кави, до якої можна додати корицю, вершки, мед, тростинний цукор або сироп і це зробить її ще смачнішою. Але не варто забувати, що цей напій не дуже корисний і краще, звичайно ж, знизити його вживання або ж повністю відмовитися, щоб не завдавати шкоди організму або ж додавати корисні спеціі.

Читайте також: Назвали 5 найнебезпечніших продуктів, які не можна їсти на сніданок

Сьогодні редакція FoodOboz ділиться 5 спеціями, які нейтралізують негативний вплив кофеїну і які обов'язково потрібно вживати щодня.

1. Кориця

Найважливіша функція кориці – вона знижує рівень глюкози в крові і зменшує окислювальний ефект від дії кави.

Тому обов'язково потрібно додавати хоча б дрібку кориці в каву кожного дня.

2. Імбир

Це унікальний продукт, який дуже благотворно впливає на травну систему, його можна вживати в будь-якому вигляді – сирим, маринованим, додавати в різні страви у вигляді приправи, а також в чай і каву.

3. Вершки

У них багато корисних жирів, які необхідні організму, тому обов'язково додавайте їх в свою каву хоча б 1 чайну ложку.

Читайте також: Можуть спровокувати хвороби: названо найнебезпечніші ранкові звички

4. Гвоздика

Вона здатна знизити тиск, а також дуже добре стимулює рух крові. Притому в ній багато ефірних олій, які добре впливають на організм.

5. Какао

Ви здивуєтеся, як зміниться ваша звична кава, якщо ви додасте дрібку какао-порошку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook