Дієтологи розповіли, як правильно вибрати сніданок. Адже давно не секрет, що перший прийом їжі – чи не найважливіший. З усім тим, багато людей не люблять снідати, обходяться кавою або просто в поспіху на роботу забувають про цей важливий ритуал.

Читайте також: 7 помилок, які свідчать про те, що ви харчуєтесь неправильно

Лікарі радять не тільки прищепити собі цю важливу звичку, але і навчитися правильно снідати. Особливо потрібно пам'ятати про першу їжу тим, хто намагається скинути вагу. Адже низькокалорійний сніданок незабаром викличе у вас відчуття голоду і тоді контролювати себе стане дуже складно, пише airedesantafe.com.

Водночас бутерброд з маслом і ковбасою або солодощі теж не підійдуть для початку дня.

Вівсянка з рослинним молоком

Вівсянка на сніданок - відмінне рішення - впевнені дієтологи. Вона дасть вам енергію, наситить клітковиною, що дуже корисно для кишечника. Цікаво, що вівсянка розслабляє нервову систему, що допоможе налаштувати вас на правильний лад для нового дня. А ось коров'яче молоко дієтологи рекомендують замінювати рослинним - кокосовим, мигдальним, рисовим тощо.

Читайте також: Медики назвали ідеальний продукт, яким слід снідати щодня

Зелене смузі

Сьогодні зелене смузі стає все популярнішим серед прихильників здорового способу життя і правильного харчування. І не дарма - адже воно не тільки корисне, але й дозволяє швидко схуднути без голодування. А якщо в смузі із зелені (шпинату, селери, руколи, листя буряка і так далі) додати небагато фруктів (бананів, яблук, песиків), його смак стане набагато приємніше.

Мюслі з йогуртом

Цей сніданок дуже простий і швидкий у приготуванні. Лікарі радять віддати перевагу натурального йогурту. А ось поєднання вівса, горіхів і різного насіння забезпечить вас натрієм, фосфором, кальцієм, вітамінами С, К, Е та іншими корисними речовинами. Готуйте мюслі вдома, щоб уникнути надлишку цукру, який, до речі, лікарі назвали найбільш шкідливим продуктом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook