За словами єгипетського кардіолога Джамала Шаабана, для захисту від онкологічних захворювань потрібно скоротити в раціоні кількість продуктів, в яких міститься цукор.

Читайте також: Скільки чашок кави в день є нормою: вчені назвали цифру

Надмірне вживання солодощів призводить до зайвої ваги, а жирові клітини мають пряме відношення до розвитку раку, пише Ukrhealth.

"Ракові клітини мають підвищений апетит на цукор, а також створюють запальні стани, які можуть призвести до порушення роботи серця", — зазначає Шаабан.

Печиво, тістечка та інші десерти, які містять багато цукру і вуглеводів, повинні знаходиться під суворим контролем, підкреслив кардіолог.

Він також попередив про небезпеку вживання підсолоджених безалкогольних напоїв і виробничих соків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook