Паби та бари створюють ідеальне середовище для поширення коронавірусу і несуть навіть більший ризик для зараження, ніж літаки.

Читайте також: COVID-19 мутував: у Південній Кореї знайшли новий коронавірус

Такого висновку дійшли британські вчені, вивчивши спалахи цієї інфекції в британському місті Престон. Там, зокрема, власників приватних пабів і барів звинуватили у зростанні випадків захворюваності на COVID-19, передає Science Focus.

Зазначається, що люди, які разом розпивають напої в закритому пабі, потенційно піддаються накопиченню заражених частинок через погану вентиляцію. А також через постійні розмови між відвідувачами, які часто говорять голосніше, щоб їх можна було почути через шум у приміщеннях.

Після спалахів коронавірусу в Престоні, йдеться в матеріалі, в місті одразу ввели заборону на відвідування таких закладів та інші обмеження для жителів. Адже, стверджують вчені, найбільш поширеним методом передання у Великобританії, ймовірно, є саме "розмовний контакт".

"Якщо приміщення погано вентилюється, повітря, повне вірусів, нікуди не дінеться. Воно залишатиметься там, поки вірус не висохне і з часом не помре", – пояснив почесний доцент респіраторних наук в Університеті Лестера, доктор Джуліан В. Тан.

Читайте також: Лікар розповів, коли в українців з'явиться імунітет від коронавірусу

Він додав, що під час сміху люди виробляють багато повітря. Тож, коли хтось із компанії у пабі жартує, інші піддаються масовому впливу повітря, яке видихається через сміх довкола них. У випадку з COVID-19 це і призводить до стрімкого поширення вірусу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook