Виділити час на ранковий секс буває непросто: нам завжди хочеться поспати трохи довше, відтягнути той момент, коли потрібно буде починати активно рухатися.

Читайте також: Гарячі ігри у ліжку: як уникнути зрад

Вранці ми можемо бути зайняті зборами дітей у школу або самі спізнюватися на роботу. Тим не менш, навіть якщо на перший погляд місія "завести будильник на півгодини раніше" здається зовсім нездійсненною, сексологи пояснили, чому ранковий секс − це чудово, пише УНІАН.

1. Урізноманітнити рутину

Сексологи кажуть: щоб урізноманітнити сексуальне життя в тривалих стосунках, зовсім не обов'язково щось вигадувати. Деяким партнерам достатньо просто змінити час для занять коханням. Скажімо, якщо ви з чоловіком звикли займатися сексом по вечорах і це вже стало якоюсь буденністю для вас, варто спробувати перенести секс на ранок. А якщо разом з цим змінити звичні декорації спальні та перенестися, скажімо, на кухню або ванну, це гарантовано зробить секс незабутнім і викличе почуття новизни, яке, в свою чергу, забезпечить вироблення гормону дофаміну.

2. Підняти настрій на весь день

Хороший секс вранці може не тільки забезпечити вас з чоловіком гарним настроєм на цілий день, але й зробити більш зосередженими на роботі та стресостійкими протягом дня. Ранковий секс − це прекрасний масаж внутрішніх органів і гарне тренування для всього організму обох партнерів. Як показують дослідження, ранковий секс допомагає впоратися з мігренню і поганим самопочуттям, бо в кров викидається велика кількість ендорфінів, які дозволяють весь день почуватися добре і спокійно. Читайте також Що таке точка G і як вона допоможе поліпшити сексуальне життя

3. Це пік чоловічої статевої активності

Абсолютній більшості з нас, якщо не кожній, знайоме поняття ранкової ерекції. Це явище найчастіше ніяк не пов'язане із сексуальним збудженням, зате дає нам зрозуміти наступне: пік сексуальної активності у чоловіків припадає на ранкові години. В цей час кількість тестостерону в крові у чоловіків досягає найвищої позначки за добу, а це значить, що не тільки ступінь його збудження буде сильнішим, а ще й ерекція буде міцнішою.

Вчені схильні вважати, що приблизно о восьмій годині ранку біологічні ритми чоловіка та жінки максимально збігаються. В цей час вона починає збуджуватися, а у нього ще не встигло знизитися бажання, тому багато сексологів рекомендують займатися коханням саме о восьмій ранку.

4. Підвищена чутливість до пестощів вранці

Вранці чутливе після сну тіло більш сприйнятливе до пестощів. До того ж ранковий секс може зіграти на руку дівчатам, які зазвичай відчувають труднощі з тим, щоб фізично розслабитися під час близькості. Плюс до всього ранковий секс − це більш інтимний для партнерів процес. Після сну, ще не встигнувши отримати свою порцію стресу за весь день, ми здаємося самим собі більш уразливими.

5. Ранковий секс можна поєднати з прийняттям душу

Поєднати приємне з корисним − це найпростіше, що можна зробити з ранковим сексом. Багатьох турбує проблема пітливості уві сні чи несвіжого дихання з ранку. Це занепокоєння іноді стає перешкодою на шляху до ранкової насолоди. Для того щоб не позбавляти себе можливості зайнятися сексом вранці, достатньо переміститися у ванну кімнату. Там ви зможете і почистити зуби, дивлячись один на одного і згораючи від бажання, і прийняти душ, змивши із себе рештки сонливості і приготувавши свій організм до активної фізичної діяльності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook