На Дніпропетровщині на випускному молодшої школи №19 у Кам’янському дитині з притулку не дали солодощів. Таке рішення пояснили тим, що її рідні не здали гроші.

Читайте також: "Не хочу вчитися": українських студентів-медиків змушують складати американський іспит (відео)

Про це у спільноті "Батьки SOS" написала Катерина Панасенко.

За її словами, дівчинка вже рік перебуває в Центрі реабілітації в очікуванні своєї подальшої долі: суд розглядає справу про позбавлення її матері прав на дітей.

"Дівчинка так готувалася, вдягла гарну сукню, в притулку їй накрутили волосся, і вона красива прийшла на свято. Після урочистої частини її так само "урочисто" попросили піти, бо мама не здала гроші, і солодкого столу для неї не буде… Так, там така мама… Але у дитини є бабуся, і вона могла б здати необхідну суму, але ніхто не попередив ні бабусю, ні притулок, яка сума потрібна …", − написала жінка.

За словами Панасенко дитина з гідністю залишила урочистості.

"Ця дівчинка менша за всіх зростом і вагою у класі, вона їсть як мишка. Вона не з’їла б ваш торт, їй досить було б кілька цукерок і склянку лимонаду… Вона просто хотіла бути з однокласниками в цей день… Люди, ви люди? Я не кажу вже про педагога, яка була присутня при цьому… Мала сильна, вона звикла до труднощів і страждань в її маленькому житті − вона не плакала, вона просто мовчки пішла. По дорозі з нею працював психолог притулку", − розповіла вона.

Повідомляється, що раніше дівчинка представляла школу і свій клас на конкурсі краси і талантів "Міс Аліса" і стала однією з переможниць.

Читайте також: В українських школах здійнявся скандал через провокаційні малюнки до 9 травня

У коментарях користувачі обурені й шоковані ситуацією, яка вже не вперше відбувається в навчальних закладах України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook