Порівняно з липнем і червнем 2021 року протягом останніх двох тижнів у рази зменшилася кількість скарг щодо неприємних запахів у Луцьку, пише ІА Волинські новини.

Читайте також: Понад 150 звернень: у Луцьку знову нестерпний сморід (відео)

Про це під час щотижневого звіту розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Зі слів мера, зменшення кількості скарг від лучан на неприємний запах у місті зумовлене використанням спеціального препарату «Біомікс» на очисних спорудах.

«У той час, коли була велика кількість скарг на сморід, відбувалося вивезення мулу з мулових карт. Сьогодні ми готуємо очисні споруди до комплексної реконструкції. Мусимо виконати всі підготовчі роботи цього року, аби наступного той підрядник, який буде виконувати ці роботи, безперешкодно міг приступити до реконструкції і не втрачати час. При тому, що вітер досить часто такий, що йде з очисних споруд на наше місто, станом на сьогодні не фіксується такої великої кількості скарг, як у липні та червні. Спеціальний препарат «Біомікс», який я анонсував ще навесні, допомагає гасити ці неприємні запахи. Сподіваюся, що надалі ця проблема не буде надокучати так, як було раніше», - каже міський голова.

Як повідомляли раніше, для очистки стічних вод закуплять спеціальні біопрепарати, зокрема препарат «Біомікс» різних серій, який довів свою ефективність в інших містах. Його вартість коливається у межах від 3 до 4 мільйонів гривень. Препарат додаватимуть і в мулові карти, і в аеротенки, і в біологічні ставки. Очікуваний ефект – зменшення навантаження на блок біологічної чистки очисних споруд, зменшення інтенсивності запахів, зневоднення мулу на мулових картах та вивільнення їх частини.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook