Волинські митники затримали на кордоні 12 вагонів генномодифікованої сої яка, відповідно до попередніх оцінок, може бути забороненою для використання в Україні. Серед засновників фірми, яка експортувала сировину, є волинський бізнесмен і екснардеп Сергій Мартиняк.

Читайте також: "400 доларів за оформлення авто": волинські митники погоріли на хабарях (фото)

Про це пише "ІА Волинські новини", інформацію підтвердили на митниці.

Як зазначає джерело, ТОВ "Агротехніка" намагалось з території Білорусі ввезти через Волинь кормові добавки, які містять у своєму складі заборонені до імпортування генномодифіковані організми, що показало попереднє тестування. Соєвий шрот – з Аргентини. Звідти його кораблем доставили в Литву, а згодом через Білорусь в Україну.

18 червня вантаж зупинили поблизу Турійська до з’ясування обставин.

Читайте також: На "Ягодині" затримали вантажівку із контрабандними IPhone

Попередній аналіз встановив, що до складу сировини входять ГМО, які за міжнародними правилами не визначені як безпечні для людини та тварини.

В коментарі редакції речник Волинської митниці ДФС Віталій Лопощук зазначив, що йдеться про 16 вагонів вантажу.

"У митників виникла підозра щодо сировини, тому зразки відібрали на детальний аналіз, який і встановить точний склад сировини", – зазначає Віталій Лопощук.

Редакція "ІА Волинські новини"звернулася по телефонний коментар в ТОВ "Агротехніка", проте на момент публікації представники підприємства не вийшли на зв’язок.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook