Главу нової Митної служби України Максима Нефьодова також спіймали на зустрічі групи народних депутатів від фракції "Слуга народу" з чернівецьким бізнесменом Іллею Павлюком, якого охрестили "королем контрабанди".

Читайте також: Держбюджету Гончарука не вистачає зрізаних 10 мільярдів митних надходжень його друга-Нефьодова

Нефьодова там побачив журналіст Євген Плінський, пише OBOZREVATEL.

Плінський висловив думку, що подібні зустрічі – пояснення того, чому нардепи з профільного комітету Ради настільки лояльні до Нефедова і пасивні на засіданнях.

"Людина, дуже схожа на Макса, фігурує на цій зустрічі. Так, і найцікавіший момент: із народних депутатів, які фігурують на цьому відео, коли вони зустрічаються з їх куратором Павлюком, 7 осіб, друзі, члени комітету парламенту з фінансової, податкової і митної політики. З 18 членів, представлених у комітеті "Слугою народу", 9 осіб – це люди, контрольовані контрабандистом Павлюком", – висловився Плінський.

Читайте також: Нефьодов анонсував звільнення 500 одіозних митників

"На даний момент у мене немає ніякої інформації, що Павлюк вже пролобіював призначення на митницю в тих чи інших регіонах, але, друзі мої, в контексті того, що Нефьодов закрив від ЗМІ проведення конкурсів на керівників регіональних митниць, виникає цілком обгрунтована підозра, що на кадрову політику української митниці здійснюється істотний вплив і Нефьодов буде найближчим часом розставляти на митниці тих людей, які будуть йому "спускатися" на ось таких подібних зустрічах з подібними людьми. Думаю, що Павлюк не єдина людина, яка керує Нефьодовим. Яких вам ще "прозоростей" на митниці не вистачає?" – додав Плінський.

Читайте також: "Італійська забастовка": Нефьодов пояснив причину довжелезних черг на волинській митниці

Крім Нефьодова, на зустрічі помітили колишніх прокурорів і нардепів минулих скликань.

Зазначимо, що Павлюк відповідає за координацію і фінанси регіональних представників Зе-команди, а заодно тісно пов'язаний з одіозним екснардепом в розшуку Ігорем Калєтніком.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook