27 та 28 червня в Україні очікується різке погіршення погодних умов. Більшу частину областей накриють дощі, грози, град, можливі сильні пориви вітру. Окрім того, спека, яка тривала останні тижні, почне спадати.

Читайте також: Циклон Оtto суне в Україну: на що варто очікувати

Через ускладнення погодних умов синоптики вже оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності, жовтий.

Сьогодні, 27 червня, у західних, північних та більшості центральних областей пройшли сильні грози, зливи з градом та шквальними поривами вітру.

"28 червня в Україні пориви вітру 15-20 метрів за секунду. Вночі у південних, східних, Дніпропетровській областях грози, місцями град та шквали вітру", – повідомили синоптики.

Зокрема, дощі, грози та шквали вітру накриють Закарпатську, Львівську, Івано-Франківську, Волинську, Рівненську, Житомирську, Тернопільську, Хмельницьку, Чернівецьку, Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Харківську, Сумську, Чернігівську, Київську області та окупований Крим.

Читайте також: Місцями грози та шквали: в Україні оголосили штормове попередження (карта)

Через сильні зливи синоптики прогнозують різкий підйом рівня річки Дністер та річок в Івано-Франківській і Закарпатській області. Тому можливе підтоплення сільськогосподарських угідь, а в горах iснує загроза утворення селевих потокiв.

Окрім того, 27-30 червня на всій території Україні, крім західних та більшості районів північних областей, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook